Viva la Aviva - Voith Rita szakmai blogja

Viva la Aviva - Voith Rita szakmai blogja

Kulisszatitkok

Munkám során gyakran szegezik nekem a kérdést: mégis hogyan kell elképzelni egy Aviva Módszer alaptanfolyamot?? Mi zajlik ott? És miért tart négy óráig? És mit lehet közben enni? :) Ezek gyakran előforduló kérdések a különböző eseményeken, rendezvényeken, de rendszeresen merülnek fel érdeklődő telefonbeszélgetések során is. Ebben a bejegyzésben egy kis bepillantást szeretnék nektek adni, hogy hogyan is zajlik nálam egy Aviva módszer alaptanfolyam. Így ti is tudni fogjátok, hogy körülbelül mire számíthattok, ha csatlakoztok hozzám. Nem árulok zsákbamacskát! Lessünk a kulisszák mögé!! ;)

Olvass tovább —->

Gátizom történet II. Gyengítő szokásaink

Ebben a bejegyzésben olyan hétköznapi szokásokról olvashatsz, amelyek sajnos gyengítik a medencealapi izmainkat. Kivétel nélkül mindenkiét, még azokét is akik egyébként rendszeresen sportolnak, edzik testük egyéb területeit. Mivel a gyengülés sokáig észrevétlenül zajlik a háttérben és csak a későbbiekben válik érzékelhetővé, érdemes megfontolnunk, hogy ránk jellemzőek-e a felsorolt szokások, állapotok és van-e köztük olyan, amit fel tudnánk számolni az egészségünk védelme érdekében.

Olvass tovább —->

Gátizom történet I. Egy kis anatómia

A legtöbbünk fejében aktívan él az a sztereotípia miszerint a gátizomerősítés egy olyan valami, amire ráérünk majd valamikor a nyugdíjas éveink környékén. Persze akkor is csak és kizárólag abban az esetben, ha netán valami panaszunk adódna. De ugye miért is adódna?! Nekünk? Nem, nem. :) Azért, hogy egy picikét mégis elidőzzünk ezen a témán, szeretném bemutatni néhány bejegyzés erejéig, hogy mik azok a körülmények amik már most, ebben a pillanatban is indokolttá teszik a gátizmaink karbantartását. Kivétel nélkül mindenkiét. Ez a téma első bejegyzése, amivel felturbózzuk az anatómiai ismereteinket és rápillantunk a nők és a férfiak közötti alapvető – medencealapi – különbségekre.

Olvass tovább —->

Október, a mellrák elleni küzdelem hónapja

Mellrák. Egy pillanatra bennakad a lélegzetem már attól is, ha magamban mondom ki ezt a szót. Beszűkül a világom és egy pillanatra lefagyok én is, mint a tetszhalott levelibéka. Pedig fontos észnél lenni. Nem a tagadásba menekülni. Nem úgy gondolni rá, mint olyasmi, ami csak másokkal történhet meg, de velem, velünk soha. Mert igenis megtörténhet. Velem, veled és vele is.

Olvass tovább —->

Ciklus kvíz

A menstruáció azok közé a témák közé tartozik, amiről hajlamosak vagyunk azt gondolni – már csak a több évtizedes gyakorlati rutinunk miatt is – hogy szinte már szakértői vagyunk a folyamatnak. Bizonyos értelemben igen. Azonban ami a téma „lexikális” részét illeti, sok hölgy tud könnyen zavarba jönni, ha a nőgyógyásza egy egyszerű kérdést intéz hozzá, például, hogy hány napos a ciklusa. Ebben a blog bejegyzésben játékosan tesztelheted magad, hogy vajon Te mennyire találod fején a szöget?! 😊

Olvass tovább —->

Amikor valami nem működik jól a ciklusban

Az előző blogbejegyzésben olvashattál a menstruációról, és arról, hogy hogy hogyan zajlik egy tökéletes ciklus körforgása. Sokan azonban nem mondhatjuk ezt el magukról, mert számos okból kifolyólag sérülhet ez a nagyon érzékeny folyamat, ráadásul a legtöbbször a tudtunk kívül.

Olvass tovább —->

Hogy is van ez a menstruáció?

A menstruáció témaköre azok közé a klasszikusok közé tartozik, amiről szinte mindannyian meg vagyunk győződve, hogy tisztában vagyunk a jelentésével is és magával a folyamattal is. A valóságban azonban legtöbbünknél számos tévhit vagy információhiány kapcsolódik hozzá.

Olvass tovább —->

Tudtad, hogy létezik Disney mese a menstruációról?

Az egyik legmeglepőbb helyről érkezett az ötvenes években a felvilágosítás. Olvasd el a Disney sztoriját a menstruációt érintő edukációról a Viva la Aviva blogon!

Olvass tovább —->

Sikertörténetek

Olvasd el a pozitív tapasztalatokat első kézből, az Aviva tanfolyamokon résztvevő nők és férfiak tollából! A PCOS-től a teherbeesésen keresztül a potencianövelésig.

Olvass tovább —->

Minden a jó alapoknál kezdődik…

Legtöbben a szülés kapcsán hallunk róla, pedig ha nincs karbantartva, az életminőségünk bánja. Megelőzés és regenerálás minden korban Avivával - tabuk nélkül.

Olvass tovább —->