Szia! Voith Rita, okleveles Aviva-oktató vagyok, és ez az én történetem.


Kevés olyan nőt ismertem…


…akinek az élete során ne lett volna előbb vagy utóbb valamilyen okból kifolyólag problémája a ciklusával, vagy a hormonháztartásával.  Sokak számára már a kezdetektől fogva egyet jelent a menstruáció a fájdalommal, míg akadnak olyanok, akinél látszólag zavartalanul telik az első pár évtized, de a szülést követően, vagy a pre-menopauza, menopauza kezdetével minden megváltozik. Napjainkra sajnos eljutottunk odáig is, hogy nagyjából a harmincas éveik közepére a legtöbb nő találkozik a ciszta, mióma, PCOS, endometriózis, pajzsmirigy és más hormonális egyensúlytalanságból eredő problémák (pl IR, ösztrogéndominancia), vagy a meddőség szavak jelentésével. Ez pedig beindít egy olyan gépezetet, ami nem kíméli sem a testet, sem a lelket, de az időt, az energiát, és a pénztárcát sem. 


Nekem sem volt egyszerű -

de te is elérheted


Mind a fájdalmas, mind a rendszertelen menstruáció, a hormonrendszerem felborulása, mind az érzelmi túlterheltség hozzájárult ahhoz, hogy a hagyományos orvosi kezelések mellett a testem-lelkem öngyógyítása legyen az egyik célom - számomra az életmódváltás, az Aviva-gyakorlatok rendszeres végzése és az önmagamhoz való visszatalálás voltak azok a kulcsfontosságú pontok, amelyekkel elértem azt a harmóniát, amelyben a kisfiam megfoganhatott. Többek között ez az, ami arra motivált, hogy ezzel a hivatásommal neked is segítsek.

A munkám egy részét az Aviva Módszer tanfolyamok és gyakorló órák tartása képezi, a másik felében pedig, mint az Aviva Alapítvány szakmai bizottságának tagja, veszek részt az Aviva oktatók szakmai továbbképzésében, illetve az új oktatók képzésében.


Tabu nincs - de a diszkréció természetes


Tisztában vagyok vele, hogy az első kapcsolatfelvételkor talán telis-tele vagy bizalmatlansággal, kérdésekkel és aggodalmakkal - hiszen én is végigjártam ezt az utat. Fontos számomra, hogy a találkozásainkat nyugodt, biztonságos légkörben töltsük, hiszen a női egészség intim és érzékeny téma lehet. Előre szeretnélek bíztatni rá, hogy kérdezz - az egyik célom épp az, hogy megmutassam: nem kell, sőt, nem szabad többé tabuként kezelni ezeket a témákat. Túl ezen a hitvallásomon, a rád szabott gyakorlatsor megtervezéséhez is támogatást adsz azzal, ha minél több információt megosztasz arról, miért szeretnél Avivázni.

Alig várom, hogy találkozzunk!
Hogyan dolgozom?


Hogyan dolgozom?

Türelemmel, erővel, határozottsággal és bizalommal. De a legfontosabb: együtt, veled!

Aviva-tanfolyamokat - néhány kivételtől eltekintve* - csak személyesen tartok.

Hogy miért?

Az alaptanfolyam egy nagyon intenzív, 4 órás tanulási folyamat. Az a tapasztalatom, hogy sokkal szerencsésebb személyesen megteremteni azt a közeget, ahol egymásra hangolódva adhatom át a mozdulatok pontos kivitelezésének csínját-bínját. Egy ilyen biztonságos és személyes környezetben neked is sokkal könnyebb az új ismereteket befogadni.

A közös célunk nem az, hogy kipipáljuk, hogy valahogy végigcsináltuk ezt a fél napot együtt, hanem az eredmény. Amelyhez testreszabott megoldásokat biztosítok számodra. Ezt azonban online lehetetlen megtenni - vagy legalábbis az én maximalizmusom nem lenne elégedett a nap végén. Elvégre azért választottam ezt a hivatást, hogy valódi segítséget nyújthassak neked, ahhoz pedig nem csak neked, nekem is oda kell tennem magam :)

A tanfolyamra való jelentkezés után, küldök neked egy néhány perc alatt kitölthető, egyszerű kérdőívet, annak érdekében, hogy megismerjem a motivációdat, amiért a tornát meg szeretnéd tanulni, illetve hogy képet kapjak tested aktuális állapotáról és az esetleges mozgásbeli korlátozottságaidról, mint például térd vagy derékfájás.  Ezek az információk nagyon fontosak ahhoz, hogy egyéni céljaidra szabva tudjalak támogatni a tanfolyamon és az azt követő időszak során.

*Azokban a kivételes esetekben, ha a túl nagy földrajzi távolság miatt, vagy más nyomós okból kifolyólag nem tudsz eljönni a személyes tanfolyamra, de szeretnél megismerkedni a módszerrel, lehetőséged van egynéni, online oktatásra jelentkezni. A részletekért, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.


Fogom a kezed


Bátorítanálak, hogy a tanfolyam elvégzése után csatlakozz a Viva La Aviva zárt facebook csoportjához, ahol folyamatosan tájékoztatlak az online gyakorló órákról, az Aviva Módszer további tanfolyamairól, de sok más érdekes és inspiráló tartalomhoz, élő bejelentkezéshez is hozzájuthatsz itt. 

Ha nem szeretnél egyedül gyakorolni, az online gyakorló órákon lehetőséged van egy támogató közösségben velem együtt gyakorolni a tornát. Ezeken az alkalmakon is folyamatosan instruállak a mozdulatok pontos kivitelezése érdekében, illetve megvitatjuk azokat a kérdéseket, amik felmerülnek benned. Együtt sokkal könnyebb!

Ha most nem jelentkeznél tanfolyamra, de szeretnél értesülni a jövőbeni időpontokról, blogbejegyzésekről, mindenképp iratkozz fel hírlevelemre, a Facebook- és Instagram közösségünkhöz pedig szintén érdemes csatlakoznod. Keep in touch!   

Bármilyen felmerülő kérdésed esetén - akár a tanfolyam elvégzése előtt, akár azután – keress bátran! 


Készen állsz rá, hogy Te is
felelősséget vállalj a testedért?