Sikertörténetek

2023. aug. 29.

Olvasd el a pozitív tapasztalatokat első kézből, az Aviva tanfolyamokon résztvevő nők és férfiak tollából! A PCOS-től a teherbeesésen keresztül a potencianövelésig.

Az Aviva torna nem csak egy egyszerű gyakorlatsor, hanem olyan tapasztalatok és eredmények forrása, amelyek átformálhatják az életed. A következő sorokban olyan nők és férfiak osztják meg veled tapasztalataikat, akiknek sikerült javítaniuk általános fizikai állapotuktól kezdve a gátizomzatuk erősítésén keresztül egészen a termékenységük növeléséig.

Hölgyek visszajelzései 

Menstruáció rendezése

“Nagy örömmel újságolom, hogy két hónapos Aviva gyakorlás után megjött a menstruációm. Ilyen élményben utoljára másfél éve volt részem, de akkor még a fogamzásgátló hatására. Miután abbahagytam a gyógyszert, egyáltalán nem volt menstruációm, most viszont április elején megtanultam a módszert, és hetente kétszer végeztem a teljes félórás gyakorlatsort. Nagyon köszönöm!”

” Szeptember elején voltam megtanulni az Aviva Módszert, azért mentem, mert kb 1,5-2 éve csak gyógyszer hatására jött meg a mensesem, és gyermeket szeretnék. A torna megtanulása után egy hónap múlva gyógyszer nélkül megjött a mensesem.”

” Egy hónapja kezdtem el az Aviva tornát és pozitívan tapasztalom, hogy először életemben a menstruációm 28 napra érkezett meg, minden előzetes és menstruáció alatti fájdalom nélkül. Eddig a menstruációm nekem mindig erős görcsökkel járt. Nagyon meg vagyok elégedve a tornával és folytatom tovább!”

Ciszta, mióma, PCOS, endometriózis

“Voltam oktatáson és nagyon sokat segített az Aviva-torna. Nekem mind a két petefészkemen ciszta volt (egy 3 és egy 5 cm-es), ami nem csak hogy fájt, de a menstruációm sem jött meg tőle. Az orvosom azt mondta, hét hónap után is, hogy várjunk, de ha nem múlnak el a ciszták, akkor műtét. Én ebbe nem törődtem bele, és elmentem Aviva tanfolyamra. A végigcsinált torna eredményeképpen és utána az itthoni gyakorlás után 6. napra megjött a menstruációm. Elmentem kontrollra, és az ultrahang egy cisztát sem látott. Kicsit komikus volt, az orvosom nagyon csodálkozott.”

“Elmentem kórházba kivizsgálásra, és kiderült, hogy kezd kocsonyássá alakulni a miómám, és valószínűleg csak azért tűnt nagyobbnak, mert kijött a falból. Így már nagyobb eséllyel műthető, de én még folytatom a tornát, hátha vékonyodik még a kocsány, mert így még egyszerűbb lenne.”

“Mióma és menszesz volt a gondom. Csinálta ma tornát pár hétig majd az irrigálást négy hónapig, nem eszem húst, próbálom a savasító dolgokat is kerülni, amennyire csak tudom. Most ott tartok, hogy eltűnt a miómám és nincs erős vérzésem. Nagyon sokat segített a torna, köszönöm!”

“Május közepén voltam Aviva oktatáson, utána elkezdtem itthon gyakorolni a megbeszéltek szerint, és hamarabb is megjött a menszeszem. Ma (június 3) voltam nőgyógyászati UH vizsgálaton, és eltűnt a cisztám!

“Kb két hónapja voltam Aviván PCOS miatt, azóta többé-kevésbé rendszeresen csináltam a gyakorlatokat, bár az elmúlt három hétben csak heti egyszer, de mellette elég sokat mozogtam. Tegnap jött meg azóta először, úgy gondolom a torna hatására. Ez adott egy jó adag erőt, hogy folytassam! Köszönöm!”

“Augusztus elején tanultam meg az Aviva-tornát, aminek köszönhetően nagyon sok változást értem el eddig: évekig küzdöttem a felesleges kilókkal, pedig mindig mozogtam és odafigyeltem az étkezésemre. Heti két tornával most 7 kilót adtam le, 1,5 hónap alatt. PCO-s petefészkem van, ami miatt sajnos 3-4 havonta jött meg a menstruációm korábban. A torna óta most lesz a 3. ciklusom.”

“Jó hírt szeretnék megosztani: a hétvégén megjött a menszeszem az endo műtétem után először, gyógyszer nélkül! Biztos vagyok benne, hogy a tornának köszönhetem. Nem számítottam rá, mert azt mondtad, hogy hónapokba is beletelhet, míg eredmény lesz. A naptáram szerint éppen egy hónapja tornázok. A tornát természetesen folytatom, mert a következő célom a kisbaba. Nagyon köszönök mindent!”

Klimax & korai klimax

“Májusban jártam tanfolyamon. Amiért mentem: korai klimax, szeptemberben leszek 40 éves. 3 éve egyre ritkuló menstruációim voltak, a tavalyi évben talán 3-4 mensesem volt. Erős hőhullámok kínoztak, indokolatlan testsúlygyarapodás és álmatlanság. Aznap, amikor a tanfolyamon voltam, akkor kaptam meg az AMH eredményt, ami azt mutatta, hogy megszűnt a petefészek aktivitásom. Hat hete, rendszeresen, hetente kétszer tornázom.Július 5-én újra megjött!!! Előtte kb három héttel megszűntek a hőhullámaim. Folytatom tovább szorgalmasan és teli reménnyel.”

“Februárban végeztem el a tanfolyamot, 51 éves vagyok. 5 évig hormonpótlást szedtem és karácsony óta kínoznak borzasztóan a hőhullámok. Mint bizonyára nagyon sokan, kezdetben én sem csináltam rendszeresen a tornát, egészen júniusig, amikor a klimaxom már elviselhetetlen volt. Azóta viszont többször kipróbáltam és megbizonyosodtam róla, hogy fantasztikus hatása van. Pedig most sem csinálom rendszeresen mind a 18 gyakorlatot, de néhányat közülük naponta. Ha a napi egy-egy kis melegség elfut, csak mosolygok, már nem fog ki rajtam, mint mikor utáltam elmenni itthonról, mert folyton “csatakos” volt a testem, és büdös a ruhám. Naponta áldalak Avivával együtt, különösen azért, mert a módszert terjesztitek és kapaszkodót, segítséget adtok nőtársainknak! Jó egészséget kívánok és még egyszer mindent köszönök!”

Babavárás, termékenység növelése, petevezeték elzáródás

Augusztus közepén voltam a tanfolyamon petevezeték-elzáródással, és bár mondtad, hogy még várjak a lombikkal pár hónapot, de a párom miatt ezt nem tehettem meg, szeptemberben megpróbáltuk. A lombik nem sikerült, de november végén lett spontán babánk! Nagyon szerettem volna hogy magától sikerüljön, mert idegenkedtem a lombikprogramtól. A tornát végig csináltam, kivéve a lombikbeültetés időszakában. Általában heti kétszer a teljes gyakorlatsort, és minden nap csináltam a lábhintát is. Nagyon köszönöm a segítséget!”

“Tavaly októberben voltam Aviva-tornán. Menstruációs problémáim voltak és nem tudtam teherbe esni. Hetente kétszer csináltam a tornát és most 17 hetes várandós vagyok. Csak szeretnék köszönetet mondani.”

“Két éve derült ki, hogy endometriózisom van, ezután voltam Aviva tanfolyamon. Később az endometriózist hormonnal kezelni kellett, de hála Istennek csak három hónapig, ezalatt végig rendszeresen csináltam a tornát. A kezelés lejárta után második hónapban teherbe estem. Nyolc év várakozás után most megszületett a kisfiúnk. Ezt az örömhírt szerettem volna megosztani.”

“Tavaly ősszel jártam Aviva-tanfolyamon. Azóta férjemmel egyetemben lelkesen tornáztunk kb. augusztus elejéig. Örömmel értesítelek hogy ősszel a várva várt gyermekáldás is megérkezett, most járunk a 14. hétben.“

“Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy megtanulhattam az Aviva-tornát, hiszen többszöri mióma műtét és komplikáció után, több hónapnyi sikertelen próbálkozás után, a torna elkezdésétől számítva a 2. hónapban megfogant a kislányom, aki most 4 hónapos. (Az orvosok nagy meglepetésére, hiszen reménytelennek tartották az esetet.) Azóta is sok ismerősöm – akik hasonló problémával küszködnek – érdeklődik a torna iránt.”

” 4 éve szerettünk volna gyermeket, időnként több-kevesebb odafigyeléssel, de igazán elszántan az elmúlt 3 évben. Sajnos a hormoneredményeim nem igazán voltak fényesek, többször az FSH hormon értéke 20 feletti értéket mutatott. Ezen kívül pajzsmirigy alulműködésem is van, amely szintén nem segített a teherbeesésben. Elkeseredettségünkben mesterséges megtermékenyítéssel is próbálkoztunk háromszor is sikertelenül, ahol mind a 3 esetben csak egy vagy két petesjt ért meg az injekciók hatására – a rendszerint 5-6 helyett,  amelyek azonban nem termékenyültek meg – így a visszaültetés fázisáig el sem jutottunk. A harmadik sikertelen próbálkozásunk után jutottam el az Aviva tanfolyamra, amit már ismertem könyvből, de nem igazán sikerült onnan megtanulnom. A történetemhez az is hozzátartozik, hogy már a 3. IVF előtt 3 hónappal életmódot váltottam (nem ittam kávét, nem ettem húst és tejterméket, igyekeztem saját magam készíteni az ételeimet, kerülve minden tartósítószeres ételt.) A felsoroltakon kívül legfőképpen az Aviva-tornát csináltam, minimum heti kétszer, de leginkább háromszor. A sok erőfeszítés megtette hatását, 3 hónap torna után már teherbe estem és most jelenleg a 9. hétben vagyok, egyelőre szurkolok, hogy minden rendben menjen.”


Urak visszajelzései


“Pár mondatban szeretném elmesélni kis történetünket. Két évi sikertelen próbálkozás után, idén februárban megszületett második kislányunk. Férjemnek herevisszere van, ezért tavaly tavasszal intenzíven elkezdett tornázni – az Aviva torna férfi gyakorlatait végezte – és úgy gondoljuk, hogy ennek nagy hatása volt, mert így születhetett meg második kisbabánk. Nagyon örülünk, hogy műtét nélkül sikerült!”

“Amikor egy éve először voltam a tréningen, akkor nagyon fájt a bal herém. Az okát nem tudtam, de azt lehetett sejteni, hogy az életmódban keresendő. Elmentem és végigcsináltam a tréninget. Azt gondoltam, hogy otthon is fogom rendszeresen csinálni, de nem így történt. Minden reggel korán indultam dolgozni és későn értem haza. Mondtam, hogy majd holnaptól. De másnap sem változott, viszont egy idő után feltűnt, hogy ami fájt, már nem fáj. Tehát már egy alkalom is elég volt!“

"A prosztatám nagyobb egy kicsit a kelleténél és asszimetrikus, de az urológus szerint nem kell vele semmit se tenni. Ami bajként jelentkezett, az egy néha enyhe, néha erősebb fájdalom a jobb herémben és a tövénél, az ágyékomban is, a húgycsövön végigvillanó fájdalom ejakulációnál, és egy általános diszkomfortérzés a péniszemben. Az urológus nem talált semmi problémát, a tenyésztések nem mutattak ki sem gyulladást, sem nemibetegséget. Így hát napi 4,5 lter vízivást írt fel és vesehomoktisztítást gyógyszerekkel. Ennek az lett az eredménye, hogy megtanultam fél óránként wc-re járni, és talán a húgycsövi problémák mérséklődtek. Emelett potenciaproblémák is felléptek: elbizonytalanodtam, talán ez a legjobb szó. Nem voltam benne biztos, hogy sikerül-e úgy a szeretkezés, és annak hardware része, ahogy vágyom rá, és ezért jónéhányszor nem is sikerült. Ilyenkor elöntött egy általános ürességérzet, és ezen semmi sem tudott változtatni.  Aztán elmentem avivázni, és 3 gyakorló órát követően az általános diszkomfort érzés és a nyilallások nagyrészt elmúltak, sokkal jobban érzem magam az ágyékom környékén. Ami a legnagyobb változás, hogy mintha felszakadt volna bennem valami a péniszem motorikus funkciói terén: régebben ugyanis majdnem minden hajnalban nagyon erős merevedésem volt, ami aztán az utóbbi években visszaszorult, az utolsó évben nem is emlékszem, hogy nagyon lett volna. Most az Aviva-torna után visszatért, és minden második-harmadik nap újra erre ébredek! Emellett úgy érzem, nincs potenciazavarom sem, mert az utóbbi hónapban nem kellett erre figyelnem, vagy aggódnom miatta, hogy vajon a testi funkciók követik-e a vágyakat. Szóval úgy érzem, használt a torna, sokkal jobban érzem magam azóta is, mert sokkal jobban működnek a nemi szerveim, és nem is fáj sem használat közben, sem alapállapotban.”


Küldd el Te is Avivás sikertörténeted a hello@vivalaaviva.hu emailcímre, és adj lelki támogatást sorstársaidnak - természetesen a feladó nevét a legnagyobb diszkrécióval kezelem. Várom a leveled!

Az Aviva torna nem csak egy egyszerű gyakorlatsor, hanem olyan tapasztalatok és eredmények forrása, amelyek átformálhatják az életed. A következő sorokban olyan nők és férfiak osztják meg veled tapasztalataikat, akiknek sikerült javítaniuk általános fizikai állapotuktól kezdve a gátizomzatuk erősítésén keresztül egészen a termékenységük növeléséig.

Hölgyek visszajelzései 

Menstruáció rendezése

“Nagy örömmel újságolom, hogy két hónapos Aviva gyakorlás után megjött a menstruációm. Ilyen élményben utoljára másfél éve volt részem, de akkor még a fogamzásgátló hatására. Miután abbahagytam a gyógyszert, egyáltalán nem volt menstruációm, most viszont április elején megtanultam a módszert, és hetente kétszer végeztem a teljes félórás gyakorlatsort. Nagyon köszönöm!”

” Szeptember elején voltam megtanulni az Aviva Módszert, azért mentem, mert kb 1,5-2 éve csak gyógyszer hatására jött meg a mensesem, és gyermeket szeretnék. A torna megtanulása után egy hónap múlva gyógyszer nélkül megjött a mensesem.”

” Egy hónapja kezdtem el az Aviva tornát és pozitívan tapasztalom, hogy először életemben a menstruációm 28 napra érkezett meg, minden előzetes és menstruáció alatti fájdalom nélkül. Eddig a menstruációm nekem mindig erős görcsökkel járt. Nagyon meg vagyok elégedve a tornával és folytatom tovább!”

Ciszta, mióma, PCOS, endometriózis

“Voltam oktatáson és nagyon sokat segített az Aviva-torna. Nekem mind a két petefészkemen ciszta volt (egy 3 és egy 5 cm-es), ami nem csak hogy fájt, de a menstruációm sem jött meg tőle. Az orvosom azt mondta, hét hónap után is, hogy várjunk, de ha nem múlnak el a ciszták, akkor műtét. Én ebbe nem törődtem bele, és elmentem Aviva tanfolyamra. A végigcsinált torna eredményeképpen és utána az itthoni gyakorlás után 6. napra megjött a menstruációm. Elmentem kontrollra, és az ultrahang egy cisztát sem látott. Kicsit komikus volt, az orvosom nagyon csodálkozott.”

“Elmentem kórházba kivizsgálásra, és kiderült, hogy kezd kocsonyássá alakulni a miómám, és valószínűleg csak azért tűnt nagyobbnak, mert kijött a falból. Így már nagyobb eséllyel műthető, de én még folytatom a tornát, hátha vékonyodik még a kocsány, mert így még egyszerűbb lenne.”

“Mióma és menszesz volt a gondom. Csinálta ma tornát pár hétig majd az irrigálást négy hónapig, nem eszem húst, próbálom a savasító dolgokat is kerülni, amennyire csak tudom. Most ott tartok, hogy eltűnt a miómám és nincs erős vérzésem. Nagyon sokat segített a torna, köszönöm!”

“Május közepén voltam Aviva oktatáson, utána elkezdtem itthon gyakorolni a megbeszéltek szerint, és hamarabb is megjött a menszeszem. Ma (június 3) voltam nőgyógyászati UH vizsgálaton, és eltűnt a cisztám!

“Kb két hónapja voltam Aviván PCOS miatt, azóta többé-kevésbé rendszeresen csináltam a gyakorlatokat, bár az elmúlt három hétben csak heti egyszer, de mellette elég sokat mozogtam. Tegnap jött meg azóta először, úgy gondolom a torna hatására. Ez adott egy jó adag erőt, hogy folytassam! Köszönöm!”

“Augusztus elején tanultam meg az Aviva-tornát, aminek köszönhetően nagyon sok változást értem el eddig: évekig küzdöttem a felesleges kilókkal, pedig mindig mozogtam és odafigyeltem az étkezésemre. Heti két tornával most 7 kilót adtam le, 1,5 hónap alatt. PCO-s petefészkem van, ami miatt sajnos 3-4 havonta jött meg a menstruációm korábban. A torna óta most lesz a 3. ciklusom.”

“Jó hírt szeretnék megosztani: a hétvégén megjött a menszeszem az endo műtétem után először, gyógyszer nélkül! Biztos vagyok benne, hogy a tornának köszönhetem. Nem számítottam rá, mert azt mondtad, hogy hónapokba is beletelhet, míg eredmény lesz. A naptáram szerint éppen egy hónapja tornázok. A tornát természetesen folytatom, mert a következő célom a kisbaba. Nagyon köszönök mindent!”

Klimax & korai klimax

“Májusban jártam tanfolyamon. Amiért mentem: korai klimax, szeptemberben leszek 40 éves. 3 éve egyre ritkuló menstruációim voltak, a tavalyi évben talán 3-4 mensesem volt. Erős hőhullámok kínoztak, indokolatlan testsúlygyarapodás és álmatlanság. Aznap, amikor a tanfolyamon voltam, akkor kaptam meg az AMH eredményt, ami azt mutatta, hogy megszűnt a petefészek aktivitásom. Hat hete, rendszeresen, hetente kétszer tornázom.Július 5-én újra megjött!!! Előtte kb három héttel megszűntek a hőhullámaim. Folytatom tovább szorgalmasan és teli reménnyel.”

“Februárban végeztem el a tanfolyamot, 51 éves vagyok. 5 évig hormonpótlást szedtem és karácsony óta kínoznak borzasztóan a hőhullámok. Mint bizonyára nagyon sokan, kezdetben én sem csináltam rendszeresen a tornát, egészen júniusig, amikor a klimaxom már elviselhetetlen volt. Azóta viszont többször kipróbáltam és megbizonyosodtam róla, hogy fantasztikus hatása van. Pedig most sem csinálom rendszeresen mind a 18 gyakorlatot, de néhányat közülük naponta. Ha a napi egy-egy kis melegség elfut, csak mosolygok, már nem fog ki rajtam, mint mikor utáltam elmenni itthonról, mert folyton “csatakos” volt a testem, és büdös a ruhám. Naponta áldalak Avivával együtt, különösen azért, mert a módszert terjesztitek és kapaszkodót, segítséget adtok nőtársainknak! Jó egészséget kívánok és még egyszer mindent köszönök!”

Babavárás, termékenység növelése, petevezeték elzáródás

Augusztus közepén voltam a tanfolyamon petevezeték-elzáródással, és bár mondtad, hogy még várjak a lombikkal pár hónapot, de a párom miatt ezt nem tehettem meg, szeptemberben megpróbáltuk. A lombik nem sikerült, de november végén lett spontán babánk! Nagyon szerettem volna hogy magától sikerüljön, mert idegenkedtem a lombikprogramtól. A tornát végig csináltam, kivéve a lombikbeültetés időszakában. Általában heti kétszer a teljes gyakorlatsort, és minden nap csináltam a lábhintát is. Nagyon köszönöm a segítséget!”

“Tavaly októberben voltam Aviva-tornán. Menstruációs problémáim voltak és nem tudtam teherbe esni. Hetente kétszer csináltam a tornát és most 17 hetes várandós vagyok. Csak szeretnék köszönetet mondani.”

“Két éve derült ki, hogy endometriózisom van, ezután voltam Aviva tanfolyamon. Később az endometriózist hormonnal kezelni kellett, de hála Istennek csak három hónapig, ezalatt végig rendszeresen csináltam a tornát. A kezelés lejárta után második hónapban teherbe estem. Nyolc év várakozás után most megszületett a kisfiúnk. Ezt az örömhírt szerettem volna megosztani.”

“Tavaly ősszel jártam Aviva-tanfolyamon. Azóta férjemmel egyetemben lelkesen tornáztunk kb. augusztus elejéig. Örömmel értesítelek hogy ősszel a várva várt gyermekáldás is megérkezett, most járunk a 14. hétben.“

“Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy megtanulhattam az Aviva-tornát, hiszen többszöri mióma műtét és komplikáció után, több hónapnyi sikertelen próbálkozás után, a torna elkezdésétől számítva a 2. hónapban megfogant a kislányom, aki most 4 hónapos. (Az orvosok nagy meglepetésére, hiszen reménytelennek tartották az esetet.) Azóta is sok ismerősöm – akik hasonló problémával küszködnek – érdeklődik a torna iránt.”

” 4 éve szerettünk volna gyermeket, időnként több-kevesebb odafigyeléssel, de igazán elszántan az elmúlt 3 évben. Sajnos a hormoneredményeim nem igazán voltak fényesek, többször az FSH hormon értéke 20 feletti értéket mutatott. Ezen kívül pajzsmirigy alulműködésem is van, amely szintén nem segített a teherbeesésben. Elkeseredettségünkben mesterséges megtermékenyítéssel is próbálkoztunk háromszor is sikertelenül, ahol mind a 3 esetben csak egy vagy két petesjt ért meg az injekciók hatására – a rendszerint 5-6 helyett,  amelyek azonban nem termékenyültek meg – így a visszaültetés fázisáig el sem jutottunk. A harmadik sikertelen próbálkozásunk után jutottam el az Aviva tanfolyamra, amit már ismertem könyvből, de nem igazán sikerült onnan megtanulnom. A történetemhez az is hozzátartozik, hogy már a 3. IVF előtt 3 hónappal életmódot váltottam (nem ittam kávét, nem ettem húst és tejterméket, igyekeztem saját magam készíteni az ételeimet, kerülve minden tartósítószeres ételt.) A felsoroltakon kívül legfőképpen az Aviva-tornát csináltam, minimum heti kétszer, de leginkább háromszor. A sok erőfeszítés megtette hatását, 3 hónap torna után már teherbe estem és most jelenleg a 9. hétben vagyok, egyelőre szurkolok, hogy minden rendben menjen.”


Urak visszajelzései


“Pár mondatban szeretném elmesélni kis történetünket. Két évi sikertelen próbálkozás után, idén februárban megszületett második kislányunk. Férjemnek herevisszere van, ezért tavaly tavasszal intenzíven elkezdett tornázni – az Aviva torna férfi gyakorlatait végezte – és úgy gondoljuk, hogy ennek nagy hatása volt, mert így születhetett meg második kisbabánk. Nagyon örülünk, hogy műtét nélkül sikerült!”

“Amikor egy éve először voltam a tréningen, akkor nagyon fájt a bal herém. Az okát nem tudtam, de azt lehetett sejteni, hogy az életmódban keresendő. Elmentem és végigcsináltam a tréninget. Azt gondoltam, hogy otthon is fogom rendszeresen csinálni, de nem így történt. Minden reggel korán indultam dolgozni és későn értem haza. Mondtam, hogy majd holnaptól. De másnap sem változott, viszont egy idő után feltűnt, hogy ami fájt, már nem fáj. Tehát már egy alkalom is elég volt!“

"A prosztatám nagyobb egy kicsit a kelleténél és asszimetrikus, de az urológus szerint nem kell vele semmit se tenni. Ami bajként jelentkezett, az egy néha enyhe, néha erősebb fájdalom a jobb herémben és a tövénél, az ágyékomban is, a húgycsövön végigvillanó fájdalom ejakulációnál, és egy általános diszkomfortérzés a péniszemben. Az urológus nem talált semmi problémát, a tenyésztések nem mutattak ki sem gyulladást, sem nemibetegséget. Így hát napi 4,5 lter vízivást írt fel és vesehomoktisztítást gyógyszerekkel. Ennek az lett az eredménye, hogy megtanultam fél óránként wc-re járni, és talán a húgycsövi problémák mérséklődtek. Emelett potenciaproblémák is felléptek: elbizonytalanodtam, talán ez a legjobb szó. Nem voltam benne biztos, hogy sikerül-e úgy a szeretkezés, és annak hardware része, ahogy vágyom rá, és ezért jónéhányszor nem is sikerült. Ilyenkor elöntött egy általános ürességérzet, és ezen semmi sem tudott változtatni.  Aztán elmentem avivázni, és 3 gyakorló órát követően az általános diszkomfort érzés és a nyilallások nagyrészt elmúltak, sokkal jobban érzem magam az ágyékom környékén. Ami a legnagyobb változás, hogy mintha felszakadt volna bennem valami a péniszem motorikus funkciói terén: régebben ugyanis majdnem minden hajnalban nagyon erős merevedésem volt, ami aztán az utóbbi években visszaszorult, az utolsó évben nem is emlékszem, hogy nagyon lett volna. Most az Aviva-torna után visszatért, és minden második-harmadik nap újra erre ébredek! Emellett úgy érzem, nincs potenciazavarom sem, mert az utóbbi hónapban nem kellett erre figyelnem, vagy aggódnom miatta, hogy vajon a testi funkciók követik-e a vágyakat. Szóval úgy érzem, használt a torna, sokkal jobban érzem magam azóta is, mert sokkal jobban működnek a nemi szerveim, és nem is fáj sem használat közben, sem alapállapotban.”


Küldd el Te is Avivás sikertörténeted a hello@vivalaaviva.hu emailcímre, és adj lelki támogatást sorstársaidnak - természetesen a feladó nevét a legnagyobb diszkrécióval kezelem. Várom a leveled!

Az Aviva torna nem csak egy egyszerű gyakorlatsor, hanem olyan tapasztalatok és eredmények forrása, amelyek átformálhatják az életed. A következő sorokban olyan nők és férfiak osztják meg veled tapasztalataikat, akiknek sikerült javítaniuk általános fizikai állapotuktól kezdve a gátizomzatuk erősítésén keresztül egészen a termékenységük növeléséig.

Hölgyek visszajelzései 

Menstruáció rendezése

“Nagy örömmel újságolom, hogy két hónapos Aviva gyakorlás után megjött a menstruációm. Ilyen élményben utoljára másfél éve volt részem, de akkor még a fogamzásgátló hatására. Miután abbahagytam a gyógyszert, egyáltalán nem volt menstruációm, most viszont április elején megtanultam a módszert, és hetente kétszer végeztem a teljes félórás gyakorlatsort. Nagyon köszönöm!”

” Szeptember elején voltam megtanulni az Aviva Módszert, azért mentem, mert kb 1,5-2 éve csak gyógyszer hatására jött meg a mensesem, és gyermeket szeretnék. A torna megtanulása után egy hónap múlva gyógyszer nélkül megjött a mensesem.”

” Egy hónapja kezdtem el az Aviva tornát és pozitívan tapasztalom, hogy először életemben a menstruációm 28 napra érkezett meg, minden előzetes és menstruáció alatti fájdalom nélkül. Eddig a menstruációm nekem mindig erős görcsökkel járt. Nagyon meg vagyok elégedve a tornával és folytatom tovább!”

Ciszta, mióma, PCOS, endometriózis

“Voltam oktatáson és nagyon sokat segített az Aviva-torna. Nekem mind a két petefészkemen ciszta volt (egy 3 és egy 5 cm-es), ami nem csak hogy fájt, de a menstruációm sem jött meg tőle. Az orvosom azt mondta, hét hónap után is, hogy várjunk, de ha nem múlnak el a ciszták, akkor műtét. Én ebbe nem törődtem bele, és elmentem Aviva tanfolyamra. A végigcsinált torna eredményeképpen és utána az itthoni gyakorlás után 6. napra megjött a menstruációm. Elmentem kontrollra, és az ultrahang egy cisztát sem látott. Kicsit komikus volt, az orvosom nagyon csodálkozott.”

“Elmentem kórházba kivizsgálásra, és kiderült, hogy kezd kocsonyássá alakulni a miómám, és valószínűleg csak azért tűnt nagyobbnak, mert kijött a falból. Így már nagyobb eséllyel műthető, de én még folytatom a tornát, hátha vékonyodik még a kocsány, mert így még egyszerűbb lenne.”

“Mióma és menszesz volt a gondom. Csinálta ma tornát pár hétig majd az irrigálást négy hónapig, nem eszem húst, próbálom a savasító dolgokat is kerülni, amennyire csak tudom. Most ott tartok, hogy eltűnt a miómám és nincs erős vérzésem. Nagyon sokat segített a torna, köszönöm!”

“Május közepén voltam Aviva oktatáson, utána elkezdtem itthon gyakorolni a megbeszéltek szerint, és hamarabb is megjött a menszeszem. Ma (június 3) voltam nőgyógyászati UH vizsgálaton, és eltűnt a cisztám!

“Kb két hónapja voltam Aviván PCOS miatt, azóta többé-kevésbé rendszeresen csináltam a gyakorlatokat, bár az elmúlt három hétben csak heti egyszer, de mellette elég sokat mozogtam. Tegnap jött meg azóta először, úgy gondolom a torna hatására. Ez adott egy jó adag erőt, hogy folytassam! Köszönöm!”

“Augusztus elején tanultam meg az Aviva-tornát, aminek köszönhetően nagyon sok változást értem el eddig: évekig küzdöttem a felesleges kilókkal, pedig mindig mozogtam és odafigyeltem az étkezésemre. Heti két tornával most 7 kilót adtam le, 1,5 hónap alatt. PCO-s petefészkem van, ami miatt sajnos 3-4 havonta jött meg a menstruációm korábban. A torna óta most lesz a 3. ciklusom.”

“Jó hírt szeretnék megosztani: a hétvégén megjött a menszeszem az endo műtétem után először, gyógyszer nélkül! Biztos vagyok benne, hogy a tornának köszönhetem. Nem számítottam rá, mert azt mondtad, hogy hónapokba is beletelhet, míg eredmény lesz. A naptáram szerint éppen egy hónapja tornázok. A tornát természetesen folytatom, mert a következő célom a kisbaba. Nagyon köszönök mindent!”

Klimax & korai klimax

“Májusban jártam tanfolyamon. Amiért mentem: korai klimax, szeptemberben leszek 40 éves. 3 éve egyre ritkuló menstruációim voltak, a tavalyi évben talán 3-4 mensesem volt. Erős hőhullámok kínoztak, indokolatlan testsúlygyarapodás és álmatlanság. Aznap, amikor a tanfolyamon voltam, akkor kaptam meg az AMH eredményt, ami azt mutatta, hogy megszűnt a petefészek aktivitásom. Hat hete, rendszeresen, hetente kétszer tornázom.Július 5-én újra megjött!!! Előtte kb három héttel megszűntek a hőhullámaim. Folytatom tovább szorgalmasan és teli reménnyel.”

“Februárban végeztem el a tanfolyamot, 51 éves vagyok. 5 évig hormonpótlást szedtem és karácsony óta kínoznak borzasztóan a hőhullámok. Mint bizonyára nagyon sokan, kezdetben én sem csináltam rendszeresen a tornát, egészen júniusig, amikor a klimaxom már elviselhetetlen volt. Azóta viszont többször kipróbáltam és megbizonyosodtam róla, hogy fantasztikus hatása van. Pedig most sem csinálom rendszeresen mind a 18 gyakorlatot, de néhányat közülük naponta. Ha a napi egy-egy kis melegség elfut, csak mosolygok, már nem fog ki rajtam, mint mikor utáltam elmenni itthonról, mert folyton “csatakos” volt a testem, és büdös a ruhám. Naponta áldalak Avivával együtt, különösen azért, mert a módszert terjesztitek és kapaszkodót, segítséget adtok nőtársainknak! Jó egészséget kívánok és még egyszer mindent köszönök!”

Babavárás, termékenység növelése, petevezeték elzáródás

Augusztus közepén voltam a tanfolyamon petevezeték-elzáródással, és bár mondtad, hogy még várjak a lombikkal pár hónapot, de a párom miatt ezt nem tehettem meg, szeptemberben megpróbáltuk. A lombik nem sikerült, de november végén lett spontán babánk! Nagyon szerettem volna hogy magától sikerüljön, mert idegenkedtem a lombikprogramtól. A tornát végig csináltam, kivéve a lombikbeültetés időszakában. Általában heti kétszer a teljes gyakorlatsort, és minden nap csináltam a lábhintát is. Nagyon köszönöm a segítséget!”

“Tavaly októberben voltam Aviva-tornán. Menstruációs problémáim voltak és nem tudtam teherbe esni. Hetente kétszer csináltam a tornát és most 17 hetes várandós vagyok. Csak szeretnék köszönetet mondani.”

“Két éve derült ki, hogy endometriózisom van, ezután voltam Aviva tanfolyamon. Később az endometriózist hormonnal kezelni kellett, de hála Istennek csak három hónapig, ezalatt végig rendszeresen csináltam a tornát. A kezelés lejárta után második hónapban teherbe estem. Nyolc év várakozás után most megszületett a kisfiúnk. Ezt az örömhírt szerettem volna megosztani.”

“Tavaly ősszel jártam Aviva-tanfolyamon. Azóta férjemmel egyetemben lelkesen tornáztunk kb. augusztus elejéig. Örömmel értesítelek hogy ősszel a várva várt gyermekáldás is megérkezett, most járunk a 14. hétben.“

“Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy megtanulhattam az Aviva-tornát, hiszen többszöri mióma műtét és komplikáció után, több hónapnyi sikertelen próbálkozás után, a torna elkezdésétől számítva a 2. hónapban megfogant a kislányom, aki most 4 hónapos. (Az orvosok nagy meglepetésére, hiszen reménytelennek tartották az esetet.) Azóta is sok ismerősöm – akik hasonló problémával küszködnek – érdeklődik a torna iránt.”

” 4 éve szerettünk volna gyermeket, időnként több-kevesebb odafigyeléssel, de igazán elszántan az elmúlt 3 évben. Sajnos a hormoneredményeim nem igazán voltak fényesek, többször az FSH hormon értéke 20 feletti értéket mutatott. Ezen kívül pajzsmirigy alulműködésem is van, amely szintén nem segített a teherbeesésben. Elkeseredettségünkben mesterséges megtermékenyítéssel is próbálkoztunk háromszor is sikertelenül, ahol mind a 3 esetben csak egy vagy két petesjt ért meg az injekciók hatására – a rendszerint 5-6 helyett,  amelyek azonban nem termékenyültek meg – így a visszaültetés fázisáig el sem jutottunk. A harmadik sikertelen próbálkozásunk után jutottam el az Aviva tanfolyamra, amit már ismertem könyvből, de nem igazán sikerült onnan megtanulnom. A történetemhez az is hozzátartozik, hogy már a 3. IVF előtt 3 hónappal életmódot váltottam (nem ittam kávét, nem ettem húst és tejterméket, igyekeztem saját magam készíteni az ételeimet, kerülve minden tartósítószeres ételt.) A felsoroltakon kívül legfőképpen az Aviva-tornát csináltam, minimum heti kétszer, de leginkább háromszor. A sok erőfeszítés megtette hatását, 3 hónap torna után már teherbe estem és most jelenleg a 9. hétben vagyok, egyelőre szurkolok, hogy minden rendben menjen.”


Urak visszajelzései


“Pár mondatban szeretném elmesélni kis történetünket. Két évi sikertelen próbálkozás után, idén februárban megszületett második kislányunk. Férjemnek herevisszere van, ezért tavaly tavasszal intenzíven elkezdett tornázni – az Aviva torna férfi gyakorlatait végezte – és úgy gondoljuk, hogy ennek nagy hatása volt, mert így születhetett meg második kisbabánk. Nagyon örülünk, hogy műtét nélkül sikerült!”

“Amikor egy éve először voltam a tréningen, akkor nagyon fájt a bal herém. Az okát nem tudtam, de azt lehetett sejteni, hogy az életmódban keresendő. Elmentem és végigcsináltam a tréninget. Azt gondoltam, hogy otthon is fogom rendszeresen csinálni, de nem így történt. Minden reggel korán indultam dolgozni és későn értem haza. Mondtam, hogy majd holnaptól. De másnap sem változott, viszont egy idő után feltűnt, hogy ami fájt, már nem fáj. Tehát már egy alkalom is elég volt!“

"A prosztatám nagyobb egy kicsit a kelleténél és asszimetrikus, de az urológus szerint nem kell vele semmit se tenni. Ami bajként jelentkezett, az egy néha enyhe, néha erősebb fájdalom a jobb herémben és a tövénél, az ágyékomban is, a húgycsövön végigvillanó fájdalom ejakulációnál, és egy általános diszkomfortérzés a péniszemben. Az urológus nem talált semmi problémát, a tenyésztések nem mutattak ki sem gyulladást, sem nemibetegséget. Így hát napi 4,5 lter vízivást írt fel és vesehomoktisztítást gyógyszerekkel. Ennek az lett az eredménye, hogy megtanultam fél óránként wc-re járni, és talán a húgycsövi problémák mérséklődtek. Emelett potenciaproblémák is felléptek: elbizonytalanodtam, talán ez a legjobb szó. Nem voltam benne biztos, hogy sikerül-e úgy a szeretkezés, és annak hardware része, ahogy vágyom rá, és ezért jónéhányszor nem is sikerült. Ilyenkor elöntött egy általános ürességérzet, és ezen semmi sem tudott változtatni.  Aztán elmentem avivázni, és 3 gyakorló órát követően az általános diszkomfort érzés és a nyilallások nagyrészt elmúltak, sokkal jobban érzem magam az ágyékom környékén. Ami a legnagyobb változás, hogy mintha felszakadt volna bennem valami a péniszem motorikus funkciói terén: régebben ugyanis majdnem minden hajnalban nagyon erős merevedésem volt, ami aztán az utóbbi években visszaszorult, az utolsó évben nem is emlékszem, hogy nagyon lett volna. Most az Aviva-torna után visszatért, és minden második-harmadik nap újra erre ébredek! Emellett úgy érzem, nincs potenciazavarom sem, mert az utóbbi hónapban nem kellett erre figyelnem, vagy aggódnom miatta, hogy vajon a testi funkciók követik-e a vágyakat. Szóval úgy érzem, használt a torna, sokkal jobban érzem magam azóta is, mert sokkal jobban működnek a nemi szerveim, és nem is fáj sem használat közben, sem alapállapotban.”


Küldd el Te is Avivás sikertörténeted a hello@vivalaaviva.hu emailcímre, és adj lelki támogatást sorstársaidnak - természetesen a feladó nevét a legnagyobb diszkrécióval kezelem. Várom a leveled!

Egészség a postafiókodban

Iratkozz fel hírlevelemre a testi-lelki egyensúlyod támogatásáért- segíts önmagadnak kapcsolódni saját magadhoz.

Csak olyan levelet küldök neked, amit én is szívesen olvasnék.